Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, mevcut Cumhuriyet Meclisi’nden, halkın yararına bir hükümetin çıkacağına inanmadığını ifade ederek, bir an önce halka gidilmesini talep etti.

İzcan, UBP-DP ve bağımsız milletvekillerinden oluşacak bir hükümetin ülkede daha büyük yıkım yaratacağını iddia ederek, “Halkın değişim iradesinden, halka gitmekten korkuyorlar. Statükoları çöktü, son çırpınışları bunlar, başarılı olamayacaklar” görüşünü öne sürdü.

BKP’den verilen bilgiye göre, BKP dün gece Lefkoşa’da dayanışma gecesi düzenledi. Geceye, BKP üye ve sempatizanları ile bazı sendikalar ve derneklerin temsilcilerinin yanı sıra Güney Kıbrıs’tan da AKEL, EDON, PEO ve POGO yetkilileri katıldı. Gecede sanatçı Arda Gündüz ve Deyndar Müzik Grubu da sahne aldı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan gecede yaptığı konuşmada, BKP’nin her geçen gün gelişip güçlendiğini, halkın artan oranda desteğini kazandığını belirterek, dayanışma gecesine katılarak BKP’ye destek veren herkese teşekkür etti.

Hükümet kurma çalışmalarına da değinen İzcan, “BKP, hiçbir meşruluğu kalmayan meclisten halkın yararına bir hükümetin çıkacağına inanmamakta, biran önce halka gidilmesini talep etmektedir” dedi.

UBP-DP ve bağımsız milletvekillerinden oluşacak hükümetin ülkede daha büyük yıkım yaratacağını savunan İzcan, “Halkın değişim iradesinden, halka gitmekten korkuyorlar. Çıkar ve menfaatlerini sürdürmek istiyorlar. Statükoları çöktü. Son çırpınışları bunlar. Başarılı olamayacaklar” iddiasında bulundu.