Başbakan Ömer Kalyoncu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye gelen CHP Temsilcisi Murat Karayalçın’ı kabul etti.

CHP Temsilcisi Murat Karayalçın, görüşmede yaptığı konuşmada, Kalyoncu’yu hem Başbakanlık görevi, hem de bayram nedeniyle kutlayarak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sevgi ve başarı mesajlarını iletti.

Barış müzakereleriyle ilgili iyi temennilerini de aktaran Karayalçın, “Umarım olumlu adımlar atılır ve Kıbrıs sorununda olumlu bir noktaya varılır” dedi.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu ise, 1950’lerden itibaren Kıbrıs Türklerinin zor günlerinin başladığını belirterek, 1974’de belli noktalara gelinerek, can güvenliğinin sağlandığını kaydetti. Kalyoncu, şimdi de uluslararası hukukun içerisinde yer almak için uğraş verdiklerini söyledi.

Uzun zamandır Türkiye garantörlüğünde, Federal Kıbrıs Cumhuriyeti çerçevesinde bir sonuca ulaşmak için mücadele ettiklerini belirten Kalyoncu, amaçlarının bölgede barış ve huzurun hakim olduğu, herkesin yararına olacak bir sonuca ulaşmak olduğunu kaydetti.

Kalyoncu, bu amaca ulaşmak için kendilerinin de ellerini taşın altına koyup geniş tabanlı bir hükümet oluşturduklarını belirtti.