Tahir Cesurer’i av tüfeği ile vurup ağır yaralanmasına neden olan zanlı Ulaş Türe bugün teminata bağlanabilir

Tahir Cesurer’i av tüfeği ile vurup ağır yaralanmasına neden olan zanlı Ulaş Türe dün ek tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada zanlı hakkında soruşturmanın devam ettiği belirtilerek tutukluluk süresinin bir gün daha uzatılması talep edildi. Öte yandan Türkiye’de hastaneye sevk edilen Tahir Cesurer’in ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Polis, Girne’ye bağlı Tepebaşı’nda meydana gelen olayda zanlı Türe’nin 104 miligram alkol tesiri altında saat 06.00 sıralarında Mezarlık Yolu olarak bilinen yerde av tüfeği ile bir el havaya ateş ettikten sonra Arif Kimyalar ve Tahir Cesurer’in içinde bulunduğu GL 660 plakalı araca iki el ateş ettiğini söyledi. Polis, ateş sonucu Tahir Cesurer’in sağ gözünden ciddi şekilde yaralandığını belirtti. Tahir Cesurer’in tedavi amacıyla Türkiye’ye gönderildiğini ifade eden polis, olayın zanlı ile Cesurer ve Kimyalar arasında Ocean Bar isimli mekânda olaydan bir gün önce çıkan tartışmanın neden olduğunu söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek zanlının 1 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme hakkında  “Katle Teşebbüs”, “Ağır Yaralama”, “Yaralama Kastıyla Ateşli Silah Bulundurma”, “Kanunsuz Patlayıcı Madde Tasarrufu ve Taşıma”, “Sarhoşluk” ve “Meskûn Mahalde Ateş Açma” suçlarıyla soruşturma yürütülen zanlının 1 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi. Zanlının bugün yeniden mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanması bekleniyor.