KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Tuncalı’ya temsilcilik diplomatik personeli ve Birleşik Krallık Kıbrıs Türk sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyelerinden oluşan temsili bir heyet eşlik etti.

KKTC Londra Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede günün anlamına ilişkin konuşma yapan Büyükelçi Tuncalı, Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Barış Harekatı’ndan bugüne geçen 42 yılda, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ve işbirliğiyle her türlü haksız baskı ve izolasyona rağmen imkanları zorlayarak büyük gelişmeler sağladığını söyledi.

Tuncalı, adada iki toplumlu, iki kesimli, iki halkın siyasi eşitliğine dayalı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin fiili ve etkin garantisi altında kalıcı bir çözüm bulunması için gayretle çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

Tuncalı, bu vesileyle Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç nezdinde Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Anadolu halkına teşekkürlerini sunarak kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni, mücahit halkı, Anadolu halkını ve tüm gazileri sevgi ve saygıyla selamladığını ve özgürlük uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle andığını ifade etti.

BİLGİÇ

Büyükelçi Bilgiç ise yaptığı konuşmada 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlarken, görev süresinin sonuna gelen Büyükelçi Tuncalı’ya görev süresi boyunca gerek Birleşik Krallık’ta bulunan Kıbrıs Türk toplumunun birlik ve beraberliğini teminen yaptığı çalışmalar, gerekse siyasi anlamda her platformda KKTC’nin etkin temsiliyeti için gösterdiği üstün çabalardan dolayı teşekkürlerini sundu.