Geçtiğimiz yıl “sınır tanımayan” ralli sloganıyla Kıbrıs’ta gerçekleştirilen ERC Rallisi’nin  (Avrupa Ralli Şampiyonası) bu yıl da 25-27 Eylül tarihlerinde Larnaka merkezli olmak üzere Güney Kıbrıs’ta ve bir kısım etapların da Kuzey Kıbrıs’ta “iki kesimli” organizasyon adı altında yapılacağı açıklandı.

Geçtiğimiz yıl hem uluslararası kaynaklardan hem de KKTC Hükümeti’nin rallinin iki kesimli organizasyon olması nedeniyle ciddi kaynak ayırması ve devlet olanaklarının seferber edilmesiyle Lefkoşa’da binlerce seyirci ERC Rallisi’ni Lefkoşa’nın kuzeyinde izleme fırsatı yakalamış birçok sporcu ise bu organizasyonda yarışmıştı.

Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl Kuzey Kıbrıs’ta daha çok parkura yer verileceği duyurulurken, ralli için Kuzey’den Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu, Güney’den ise Kıbrıs Motorsporları Federasyonu arasındaki görüşmeler hızla devam ediyor.

KKTC vatandaşları yarıştırılmayacak

Rum yetkililer tarafından tüm uluslararası yetkililere ve KKTC yetkililerine “iki kesimli organizasyon” adı altında ralli ile ilgili bilgiler iletildi.

Söz konusu Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs Ayağı’nda, Kıbrıslı Türklerin yarışta Kuzey Kıbrıs Lisansı ile mücadele etmelerinin kabul edileceği yönünde daha önce anlaşmalar yapılırken yetkililer dün bu karardan vazgeçildiğini açıkladı.

Kıbrıs Rum yetkililer Kuzey’e gönderdikleri haberde, Kıbrıs Cumhuriyeti Kimliği olmayan KKTC vatandaşlarının bu organizasyonda yarıştırılmayacağını bildirdi.

KKTC doğumlu birçok sporcunun da aralarında bulunduğu bu durum karşısında KKTOK yetkililerinin hem KKTC yetkililerine hem de uluslararası yetkililere bilgi vermesi bekleniyor.

Bu arada organizasyonun iki kesimli olması nedeniyle Avrupa Birliği tarafından da finanse edildiği ve desteklendiği öğrenildi.