Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Genel Sekreteri Mehmet Birinci, polisin, telefonları dinleme, muhbir satın alma, mobese kameraları ile takibe almasını içerecek yeni güvenlik yasalarının, Türkiye Cumhuriyeti tarafından hazırlanıp resmileştirilmeye çalışıldığını savundu.

Birinci KSP Merkez Komitesi adına yaptığı yazılı açıklamada “Belli ki rejim yaşanan ekonomik ve siyasi baskılardan bıkan halkın önümüzdeki dönemde isyanlarından korkuyor. …Rejim kendini sağlama almak için bir dizi yeni güvenlik önlemleri almaya zorlanıyor” ifadelerini kullandı.

Yeni yasaların hâlihazırda militarize edildiğini savunduğu KKTC’yi daha da polis ve militer bir hale getireceğini iddia eden Birinci, işçi, çiftçi, esnaf, memur ve aydınların bu güvenlik yasalarına  karşı çıkarak, rejimin amacını teşhir etmek durumunda olduklarını ifade etti.

Birinci açıklamasında, “Ülkenin güvenliği, halkın kendi kendini yönettiği bir ortamda, halkın kendi güvenliği için gerekli kararları doğrudan almasıyla sağlanabilir” ifadelerine yer verdi.