Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Semen Saygun, Ankara’da cumartesi günü patlayan bombalardan duydukları derin üzüntüyü ifade ederek, asıl endişe verenin ise barışa ve barış mücadelesine kan bulaştırılması olduğunu belirtti.

“Emekçi yoldaşlarımız, barış taleplerini yazdıkları pankartlarda ölülerini taşımışlardır. Eninde sonunda Türkiye halkları bu korkunç katliamın hesabını soracaktır” diyen Saygun, yaptığı yazılı açıklamada, “Emekçi yoldaşlarımız, barış taleplerini yazdıkları pankartlarda ölülerini taşımışlardır. Eninde sonunda Türkiye halkları bu korkunç katliamın hesabını soracaktır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin içine sürüklendiği karanlık sistemin Hitler Almanyası’nda yaratılan sistemle benzeştiğini; AKP’nin seçim ve iktidar kavgasında gözünün döndüğünü savunan Saygun, “Kuzey Kıbrıs’ta bu eli kanlı iktidardan çözüm ve barış için hâlâ medet umanlar vardır” dedi.

“BARIŞI HALKLAR İNŞA EDECEK”

“Barışı eli kanlı iktidarların değil halkların inşa edeceğini” kaydeden Semen Saygun, “kendi ülkesinde kendi insanlarını katledenlerden” barış için hiçbir beklentileri olmadığını, Türkiye'de de, Kıbrıs'ta da, barışı; kendi ülkesinde insanca yaşamayı isteyen, barış ve kardeşlik şiarıyla yola çıkan halkların kuracağını belirtti.

Saygun, açıklamasında, bunun için demokrasi ve emek güçlerinin birlikteliği ve mücadelesinin önemi ve değerine işaret ederek, Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenler için örgütlere ve yakınlarına başsağlığı; yaralılara acil şifalar diledi.

KTÖS, Türkiye’de verilen mücadeleye destek de belirtti.