Lefkoşa Sanat Tiyatrosu (LST) 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında mesaj yayımladı.

LST mesajında, Dünya Tiyatrolar Günü’nü; savaşın yanıbaşında her gün insanların öldüğü bir dönemde kutlamanın üzüntüsünü dile getirerek, ölümün kol gezdiği coğrafyada yaşamanın zorluğu oranında bu günü kutlamının da zor geldiği ifade edildi.

“Bırakın kültür sanatı, insanların en temel yaşam haklarının dahi elinden alındığı, sanatçıların kendi yaratıcılıklarını egemen güçlerin çıkarları doğrultusunda kullanılması yönünde zorlandığı, insanın insana kültürel, etnik ve dini temellerde kırdırıldığı bir günde Dünya Tiyatro Günü bir kutlamadan çok bir direnişe dönüşmek zorundadır. Çünkü Tiyatro sadece bir gösteri sanatı değil, insancıl bir iletişimdir ve birbirimizi anlamamızı sağlayacak bir enstrümandır” denilen açıklamada, böyle bir günde bu nedenle direnmek gerektiği belirtildi.

Mesajda şunlar ifade edildi:

“İşte tam da bu sebeple, direnmeliyiz 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde. Çünkü tiyatro, entelektüel gevezeliğin ötesine geçerek insanların sorunlarına ışık olabilmeli, görmek istemediği problemleri anlatmalıdır. Sadece sorunu görerek değil, ona alternatif üretmek de olmalıdır tiyatro. Günün, toplumsal özgürlük ve bağımsızlığımızın kutlanacağı güne kadar, mücadeleye devam. Günümüz kutlu ve mücadele dolu olsun.”