Gazimağusa’nın Derinya bölgesinde saat 15.00 sıralarında çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle Kapalı Maraş’ın bir bölümüne sıçrayarak bölgede bulunan bazı evlerin yanmasına neden oldu.

TAK muhabirinin Polis Basın Subaylığı’ndan aldığı bilgiye göre, askeri birlik 1. bölük yakınlarındaki kilise civarında başlayan ve kısa sürede çok geniş bir alana yayılan yangın, ancak saat 20.00 sularında kontrol altına alınabildi.

Gazimağusa İtfaiye ve Sivil Savunma Teşkilatı’nın yanı sıra Türkiye’den gelen yangın uçağı ve İngiliz Üsleri’nin yangın helikopterinin de müdahale ettiği yangın vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. 

Çıkan büyük yangının ardından bir çok siyasi isim Gazimağusa'ya akın etti. Olay yerinde çalışmaları yakından inceleyen siyasi isimler arasında, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu'nun olmasına karşın Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek'in bir çevre yangını esnasında burada bulunmaması büyük tepki topladı.

YANGIN TELAŞI YAŞANIRKEN DİNÇYÜREK PASTA KESİYORDU!

Kapalı Maraş bölgesinde dün tüm kesimleri telaşa düşüren yangın sırasında Çevre Bakanı Hakan Dinçyürek bir açılışa katılarak pasta kesti. Dinçyürek’in çevreyi ilgilendiren yangın esnasında olay yerinde değil bir açılışta bulunması tepki topladı.

fotoalti-1-fotoda-soldan-ikinci-adam-dqp-donulecek-pasta-ile...---copy.jpg