Siber, başarılı ve verimli bir Meclis’in, iktidar ve muhalefetin kendine düşen sorumluluk bilincini yerine getirmesiyle mümkün olduğunu; alışılmış “İktidar nisabı sağlasın, muhalefet sonra içeriye girsin” davranışının siyasete hiçbir şey katmadığını, aksine büyük zarar verdiğini belirtti.

Siber, Cumhuriyet Meclisi’nin çalışmalarına yaptıkları katkı nedeniyle ana muhalefet partisi Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile muhalefetteki Toplumcu Demokrasi Partisi’ne (TDP) teşekkür mektubu gönderdi.

“SİYASETE GÜVENİ YÜKSELTMEK HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU”

Cumhuriyet Meclisi’nden alınan bilgiye göre, Siber mektubunda şu ifadelere de yer verdi:

“Sürekli ertelenen, açılmayan her Meclis oturumu sadece iktidar partilerini değil, muhalefeti de yıpratmaktadır. Bundan siyaset kurumu bütünüyle zarar görmektedir. Hepimizin bildiği gibi, Meclis siyasetin vitrinidir ve halkımız seçimle Meclis’e gönderdiği siyasetçilerini izlemekte, yani bir nevi denetlemektedir. Ülke demokrasisinin zarar görmemesi için, siyasete olan güveni yükseltmek hepimizin ortak sorumluluğudur."

Öte yandan DP-UG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada da Siber’in, Genel Başkan Serdar Denktaş’a gönderdiği mektupta, Denktaş’ın Meclis’in 2 Kasım Pazartesi günkü oturumunda, Meclis çalışmalarının aksamaması için nisabı sağlayarak, ayrıca gündemdeki iki önemli yasaya değişiklik önerileriyle katkıda bulunarak sorumlu muhalefet lideri davranışı gösterdiğini belirttiği kaydedildi.

Mektubunda Denktaş’ı ve DP-UG milletvekillerini Meclis çalışmalarının aksamamasını gözeten anlayışından ötürü kutladığı ifade edilen Siber’in, DPUG’li milletvekillerine teşekkür ettiği belirtildi.

Cumhuriyet Meclisi’nin geçtiğimiz pazartesi günkü birleşimine, hafta sonu yapılan UBP kurultayının sabah saatlerine kadar uzaması nedeniyle UBP’li milletvekilleri katılmamıştı.