Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) eşi Aliye Ummanel ve kalabalık bir grupla alkışlar arasında gelen Kudret Özersay, başvuru belgelerini saat 10.45’te YSK Genel Sekreteri Neşe Başkan’a verdi.

Kudret Özersay, başvuru yapmasının ardından basına açıklama yaparak, “Bu seçim yeni ile denenmişler arasında bir seçim olacak” dedi.

Konuşması sürekli alkışlarla kesilen Özersay, “ Bu seçim 20’nci yüzyıl siyaseti ile 21’inci yüzyıl siyaseti arasında bir seçim olacak. Dünya artık değişti. Yeni bir nesil yetişti. Bu yeni nesil bu görevleri artık devralacak” ifadelerini kullandı.

Gerçek bir değişime ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özersay,  “Bu değişim herhangi bir siyasi partiye vefa borcu olmayan gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı ile olacak. Bu değişim artık işinin ehli olan bu konulardan anlayan bu konulara hakim olan ve Kıbrıs Türkü’nün iradesine gerçek anlamda sahip çıkacak olan bir cumhurbaşkanı ile olacak” dedi.

Kıbrıs Türk halkının bu gerçek değişimi gerçekleştireceğine samimi olarak inandığını belirten Özersay şöyle konuştu:

“Değişimi toplum olarak hep birlikte başaracağız …Yanımda bir partinin olmasındansa, yanımda halkın olmasını tercih ederim.”