Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin ambargolar altında olduğunu söyleyerek, “Üniversiteler bu konuda sesimiz olacaktır” dedi. Siber, üniversitelerin dünyada demokrasi ve barışın gelişimi, kültür alışverişinin sağlanması yönünde çalışan eğitim yuvaları olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Lefke Avrupa Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Demokrasi ve Terörizm” başlıklı uluslararası konferansa katılmak üzere adada bulunan Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Heyete, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ali Yükselen de eşlik etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, üniversitelerin dünyada demokrasi ve barışın gelişimi, kültür alışverişinin sağlanması yönünde çalışan eğitim yuvaları olduğunu kaydetti.

KKTC’de uluslararası tanınmışlığı olan üniversiteler bulunduğunu dile getiren Siber, “Eğitim adası olma yolundayız” dedi.

Ülkenin ambargolar altında olduğuna işaret eden Siber, “Üniversiteler bu konuda sesimiz olacaktır” diye konuştu.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Kıbrıs’ın kendileri için önemli olduğunu, eğitim ve turizmine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. “Demokrasi ve Terörizm” çalıştayına da değinen Azizoğlu, demokrasi, güven, barış ve huzur coğrafyası hedefinde olduklarını kaydetti. Azizoğlu, bilim insanlarının parlamenter sistemin en önemli savunucuları olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.