Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 21 Haziran 2013 tarihinde eşi Çinel Senem Sunel ile beraber, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açtığı ve “sahte devletin sahte bayrağını” tanımıyorum diyerek KKTC’ye hakaret ettiği suçlaması ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılanan Koray Başdoğrultmacı’nın davasında sona doğru geliniyor. 

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde ceza davaları Yargıcı Ayşen Toroslu’nun huzurunda dün devam eden duruşmada iddia makamı 3 tanık daha dinleterek tanıklarını tamamladığını bildirdi.

İddia makamının dün ilk dinlettiği tanık Uğur Tepe isimli vatandaş oldu. 21 Haziran 2013 tarihinde olay yerinden geçerken 3 tane Rum bayrağı asılı olduğunu gördüğünü söyledi. Kendisinin olayı biraz uzaktan takip ettiğini daha sonra bölgeden ayrıldığını anlatan Tepe, daha sonra polise giderek ifade verdiğini söyledi. Sanıkların avukatının sorusu üzerine Tepe, “Her bayrağa saygılıyım ancak Rumlar benim bayrağımı tanımıyorsa bende onların bayrağını tanımıyorum, dolayısı ile rahatsız oldum ve şikayette bulundum” dedi.

“Bayrağı öptü”

İddia makamının dünkü duruşmada dinlettiği ikinci tanık Polis Çavuşu Mustafa İskender ise 21 Haziran 2013 tarihinde telefonda aldıkları bir bilgi ile olay yerine gittiklerini ve sanıkların iş yeri önündeki kaldırımda biri bina üzerinde olmak üzere 3 tane sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının asılmış olduğunu söyledi.

Sanık 1 Koray Başdoğrultmacı’nın telefonda bir radyo kanalı ile ropörtaj  halinde olduğunu söyleyen İskender, daha sonra sanığın “sahte devletin sahte bayrağını tanımıyorum, benim bayrağım budur” diyerek sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını öptüğünü söyledi.

Olay yerinin fotoğrafları mahkemeye emare olarak sunuldu

İddia makamının son tanığı olay yeri inceleme şubesinde görevli polis memuru İsmail Kaymaklı’lı ise mahkemenin isteği ile 27 Mayıs 2015 tarihinde olay yerinin fotoğraflarını çektiğini ve bu fotoğraflardan oluşan bir albüm oluşturduğunu belirterek konu albümü mahkemeye emare olarak sundu.

İddia Makamının tanıklarının dinlenmesinin ardından dava savunmanın tanıklarının dinlenmesi için 8 Haziran 2015 tarihine ertelendi. Koray Başdoğrultmacı ve eşi Çinel Senem Sunel mahkeme çıkışında yine barış işareti yaptı. Polisin güvenlik önlemi aldığı duruşma öncesi ve sonrasında her hangi bir olay yaşanmadı.