Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu, ülke turizminin daha geniş yelpazede pazarlanması ve tanıtılması açısından TÜRSAB’ın desteğinin önemli olduğunu söyleyerek, iş birliği seçeneklerini görüştü.

Sucuoğlu, TÜRSAB ile tanıtma ve pazarlama alanında birlikte çalışma kararı aldıklarını da söyleyerek detayların netleşmesi için TÜRSAB yetkililerini KKTC’ye davet etti.

Kıbrıs’ın 10 bin yıllık bir kültürel değeri olduğunu da söyleyen Sucuoğlu, doğası ve kültürel değerleri ile KKTC’nin önümüzdeki yıllarda cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

İnanç turizminin gün geçtikçe arttığını da dile getiren Sucuoğlu, Türkiye’den inanç turizmi için gelen turistlere KKTC’nin sunabileceği birçok tarihi ve kültürel değerin olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, gerek KKTC’deki gerekse Türkiye’deki acentelerle görüşme halinde olduklarını da ifade ederek, “kültür turizm paketi” adı altında bir paket program oluşturulup ülkeye gelen turiste adanın her bölgesindeki tarihi dokuyu yaşatmak istediklerini belirtti.

ULUSOY

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise yaptığı konuşmada, KKTC’ye her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ulusoy, gerek Türkiye’den gerekse yurt dışından birlikte çalıştıkları tur operatörleri ve acenteleri KKTC’ye getirip, tanıtım yapmak arzusunda olduklarını söyleyerek, yurt dışındaki tanıtımlarda KKTC’nin de birlikte pazarlanması için çalışma başlatabileceklerini ifade etti.

“BAKİR DOĞA VE YEMEKLER”

TÜRSAB olarak birçok ülkede çok ciddi bağlantıları olduğunu da dile getiren Ulusoy, Kuzey Kıbrıs’ın kendine özgü kalmış bakir doğası ve yemeklerinin çok güzel olduğunu belirtti.

Bakan Sucuoğlu’nun davetine olumlu yanıt veren Ulusoy, en yakın zamanda acente ve tur operatörleri ile birlikte KKTC’ye gelip, aynı zamanda birçok organizasyonu KKTC’de yapabileceklerini de vurguladı.