Nadire Bahadi

Gaziler ile Akıncılar köyü arasında önceki gün öğleden sonra askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney’e geçip, dönüşte toplam bin 290 kilo kaçak etle suçüstü yakalanan Mutlu Töre tutuklandı.

“Gümrüksüz mal ithali ve tasarrufu” suçları ile ilgili aleyhinde yasal işlem yapılan Töre dün “1’inci Dereceden Askeri Yasak Bölgeyi İhlal Etme” suçlaması ile Lefkoşa’da Askeri Mahkeme’de yargıç karşısına çıkarıldı.

Aleyhindeki soruşturmanın tamamlanması nedeni ile teminata bağlanan zanlı Töre, yurt dışına çıkışı yasaklanarak serbest bırakıldı.

Polis soruşturmasını tamamladı

Demirhan Polis Karakolu’nda soruşturma dedektifi olarak görev yapan polis memuru Mehmet Bayır mahkemede ifade sundu. Zanlı Mutlu Töre’nin saat 15:30 sıralarında yönetimindeki KR 495 plakalı van araç ile kanunsuz olarak Akıncılar’da ara bölge olan Havuzlu Müfrezesi ve Çadır Tepe olarak bilinen bölgede askeri yasak bölgeye gizlice girerek Güney Kıbrıs’a geçtiğini belirten Bayır, zanlının aracına yüklediği 20 kg dana dili, 80 kg kuzu eti, 60 kg iç yağ ve bin 130 kg dana etleri ile yine askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye giriş yaptığı sırada suçüstü tespit edildiğini belirtti. Zanlı Töre’nin suçlarını kabul ettiğini belirten Bayır, mahkemeden Mutlu Töre’nin teminata bağlanmasını talep etti.

“Yaygın işlenen bir suç türü haline geldi”

Zanlı aleyhindeki suçların mahkemelerin gündemini oldukça meşgul eden yaygın bir suç türü olduğunu belirten Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlının yaygın suçlarda etkin teminat şartlarının verilmesi gerektiğini belirterek zanlı Mutlu Töre’nin yurt dışına çıkışını yasakladı.

Mahkeme ayrıca zanlı Töre’nin haftada 1 gün ülkede bulunduğuna dair en yakın polis karakoluna giderek imza vermesi yönünde emir verdi.