Ceren ERCİH 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, Liderlerin bir araya gelmelerini ve verdikleri mesajları, Ada TV Haber Merkezi’ne değerlendirdi. Hükümeti ve siyasi partilerin kurultay süreçleri ile ilgili de yorumlarda bulunan Töre, önümüzde Kıbrıs sorunu gibi önemli bir süreç olduğunu ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. 

“TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI, TÜRK ORDUSU DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR” 

Rum Yönetim Başkanı Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Lefkoşa’da zaman geçirmesi ve daha sonra iki liderin Güney Kıbrıs’a geçmeleri ve orada da halkla sohbet edip yine zaman geçirmeleri ile verdikleri mesajların sorulması üzerine Töre şunları kaydetti: “KKTC tarafına geçmesi veya bizim cumhurbaşkanımızın Güney Kıbrıs’a geçmesi bir netice değildir. Ama yine de sosyal ilişkilerde bir ilerleme sağlamak için daha anlayışlı bakış açısı oluşturmak için bir ortam yaratmaya yönelik bir yaklaşımdır. Ama aynı gün bir haber düştü ki Rum bir öğretmenin öğrencilerle Ledra Palas kapısına gelip Türk tarafına taş attıkları savunuldu. Rum tarafında bunu bir öğretmen nasıl yapar? Bizim tarafımızda Türk Öğretmen Sendikaları neler yapıyorlar? Türkiye düşmanlığı, Türk ordusu düşmanlığı yapıyorlar. Türk parasını istemeyiz diyorlar. Onların öğretmenleri de nasıl bir eylem içerisine girdi?” 

“DP –UG İLE UBP’NİN HÜKÜMET KURMASINI İSTİYORUM” 

Ülke gündemiyle ilgili değerlendirmesinin de sorulması üzerine Töre sözlerine hükümetin içinde bulunduğu durumu ve siyasi partilerin kurultay süreçlerini yorumladı. “Şu anda bizim Genel Başkanımız var. Dolayısıyla tüzük kurultayı üzerinde çalışma yapıyoruz. Tüzük Kurultayından sonra parti başkanlığına aday olmak isteyen kişiler varsa o zaman çıkıp adaylıklarını ilan edip, bu iradeyi gösterebilirler” diyen Töre sözlerini şöyle tamamladı; “Hükümet konusu ise şu anda daha UBP hükümete girsin mi girmesin mi? Ben tabi ki DP –UG ile UBP’nin hükümet kurmasını istiyorum. 

Bunun yanında TDP de böyle bir hükümete girebilir. Onun dışında CTP ile UBP’nin hükümet kurmasını doğru görmüyorum. Ama partimizin yetkili kurullarında bunlar tartışılacaktır. Şu anda konuşulup tartışılmış değildir. sadece ima yoluyla bir şeyler söyleniyor ama imalarla bir şey olmaz. Resmi olarak hiçbir durum şu anda söz konusu değildir.”