Eğitim Kültür Bakanı Kemal Dürüst, çalışmalarını başarılı bulan halka teşekkür etti. Göreve geldi andan itibaren, halkın menfaati ve çocukların geleceği için çaba sarf ettiğini belirten Dürüst “Ben, eğitim camiasından geldiğim için iyi bir ekip kurabildim ve bu ekiple, gönül birliği içinde, fikir birliği içinde çalışmalarımızı sürdürdük” dedi. 

Red Border Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından bin kişiye sorularak gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasına göre en beğenilen bakanlar yüzde 17 ile Maliye Bakanı Birikim Özgür, yüzde 16 ile Eğitim Bakanı Kemal Dürüst oldu.

Red Border Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından Mart ayında bin kişiye sorularak gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasına göre her 10 kişiden biri CTP-UBP koalisyonunun icraatlarını başarılı bulduğunu söylerken, en beğenilen bakanlar ise yüzde 17 ile Maliye Bakanı Birikim Özgür, yüzde 16 ile Eğitim Bakanı Kemal Dürüst oldu.

Yapılan değerlendirmeden duyduğu memnuniyeti Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne değerlendiren Milli Eğitim Kültür Bakanı Kemal Dürüst, çalışmalarını başarılı bulan halka teşekkür etti. Göreve geldi andan itibaren, halkın menfaati ve çocukların geleceği için çaba sarf ettiğini belirten Dürüst şunları söyledi: “Beni başarılı bakanların başında görenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Göreve geldiğim ilk günden beri halkımın menfaati ve çocuklarımızın geleceği için emek sarf ediyorum.

“Tüm Bakanların amacı halka yararlı işler yapmak”

Bu göreve gelen kişilerin tümünün amacı halkın menfaatine, yararlı işler yapmaktır. Ben, eğitim camiasından geldiğim için iyi bir ekip kurabildim ve bu ekiple, gönül birliği içinde, fikir birliği içinde çalışmalarımızı sürdürdük. 

Bundan bir süre önce de “yılın bakanı” ödülünü alarak çalışmalarımızın takdir edildiğini görmüştüm. Çalışmalarımızın, halk nazarında takdir görmesi bizi daha da kamçılıyor. Bize bu takdiri layık gören halkımıza tekrar teşekkür ederim.”

Dürüst’ün avantajı eğitim sektörünün sıkıntılarını bilmesi

En başarılı bakanlar arasında yer alan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, üçüncü kez geldiği Bakanlığa oldukça adapte olmuş durumda. Eğitimci olmanın avantajıyla konulara hâkim olmasının yanında, eğitim camiasının sorunlarına vakıf olan Dürüst’ün, özellikle çevre ve uyuşturucunun müfredata girmesi konularında yaptığı çalışmaların göz doldurduğu görülüyor.

CTP’nin modern yüzü

Suyun yönetimi konusundaki başarılı çalışmalarının, halk nazarında karşılık bulduğu Özgür, CTP ve yeni solun örnek yüzü olarak gösteriliyor.

Maliye Bakanı Özgür, göreve geldiği günden itibaren Türkiye ile mali protokolün imzalanmaması halinde KKTC’nin iflas edeceğini açıklıkla ortaya koymuş ve uyarılarda bulunmuştu. Maliye Bakanı Özgür’ün kamu maliyesi ile ilgili acı yapısal gerçekleri dürüstçe ve şeffafça halkla paylaşmasının, bu yapının düzeltilmesi için yapılması gerekenleri siyasal gelecek kaygısından uzak bir şekilde yapmaya çalışmasının halkta takdir toplamasında önemli rol oynadığı vurgulanıyor.

Partizanlıktan uzak açıklamalar yaparken, partisiyle ters düşmekten çekinmeyen Özgür’ün gelecekte adından en çok söz edilen politikacılardan biri olacağına garanti gözüyle bakılıyor.