Girne Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen huzur operasyonu sırasında, Girne-Lefkoşa anayolunda durdurulan bir aracın sürücüsü, uyuşturucu tasarrufu suçundan tutuklandı.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dün akşam 23.00 sıralarında Lefkoşa’dan Girne istikametine doğru seyreden R.R.’nin (E-32) kullanımında bulunan araç, kontrol maksatlı durduruldu. R.R’nin hareketlerinden şüphelenen polis, zanlının üzerini aradı.

Üst aramasında yaklaşık 1 gram ağırlığında “kokain” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile kokain türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan plastik kart bulunurken, zanlının aracında yapılan aramada ise yaklaşık 4 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındı. R.R. tutuklandı.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (SENTETİK CANNABİNOİD) TASARRUFU

Bu arada, dün sabah 06.30 sıralarında, Alayköy’de mezarlık yolu üzerinde, bir araç içerisinde tespit edilen E.T.(E-38) ve M.M.’nin (E-35) hareketlerinden şüphelenildiğini ve polis tarafından ileri soruşturma yürütüldüğü açıklandı.

Soruşturmada, tasarruflarında yaklaşık 3 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet sigara izmariti bulunarak emare olarak alındı. Her iki şahıs da tutuklandı.