Suna Erden

Lefkoşa’da önceki gün yağan yağmur hayatı felç ederken evleri su basan Kermiya sakinlerinden Zekiye Torunlar komşuları ile polislik olurken, iş yerini su basan Akile Hansu belediyeyi suçladı 

Lefkoşa’da önceki gün sadece 20 dakika boyunca yağan yağmur hayatı felç ederken evleri su basan Kermiya sakinlerinden Zekiye Torunlar komşuları ile polislik oldu. İşyerini su basan Akile Hansu ise Lefkoşa Türk Belediyesi’ni suçladı. Star Kıbrıs’a konulan Torunlar komşusu ile polislik olduklarını, tüm halılarını çöpe attığını söylerken, Elektrikli eşya ve mutfak malzemeleri satan Hansu, belediyenin yanlış müdahalesi yüzünden işyerini su bastığını, tüm mallarının zarar gördüğünü öne sürüdü. 

YAĞMUR POLİSLİK ETTİ 

Başkentte dün öğlen saatlerinde yağan yağmur birçok bölgede olduğu gibi Kermiya bölgesini de etkisi altına aldı. Yollar su gölüne dönerken evi ikinci katta olan Zekiye Torunlar’ın evini su bastı. Halıları kullanılmaz hale gelen Torunlar hepsini söküp attı. Alt komşusunun balkonun yaptığı kaçak yapıdan dolayı balkon atık su borularının tıkandığını öne süren Torunlar, Lefkoşa polisini arayarak şikâyetçi oldu. Kaymakamlık ile de temasa geçen Torunlar yetkililerin olay el koymasını istedi. 

HALILARINI ÇÖPE ATTI

Zekiye Torunlar, ikinci katta olmasına rağmen evini su bastığını, tüm halılarını söküp atmak zorunda kaldığını ifade ederek, bunun nedeninin alt komşusunun balkonuna yaptığı kaçak yapı olduğunu öne sürdü. Torunlar, balkon suyunu dışarı akıtan boruların bu nedenle tıkandığını, suyun evine dolduğunu belirterek polisi ve kaymakamlığı aradığını söyledi. Torunlar, yetkililerden bu duruma çare bulmasını istedi. 

"YANLIŞ MÜDAHALE BİZİ MAHVETTİ"

Yine Kermiya’da esnaflık yapan Akile Hansu ise yağan yağmurlardan dolayı caddelerin su dolduğunu, belediye ekiplerini logarları açmak yerine işyerinİ arka kısmında duran beton duvarı yıktığını ve bu nedenle işyerini su batığını söyledi. Elektronik eşya sattığını anlatan Hansu, tüm eşyalarının su baskınından dolayı zarar gördüğünü ifade ederek, “Belediye ekiplerinden logarları açmasını istedik ama yapmadılar. Biz kendimiz logarları açmak zorunda kaldık. Yanlış müdahaleleri sonucu benim ve birçok kişinin işyerini su bastı” dedi.