Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Kurucular Kurulu, Parti Kurucu Genel Başkanlığı’na oy birliğiyle Erhan Arıklı’yı seçti.

YDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Turan Büyükyılmaz'ın Genel Sekreter seçildiği kurucular kurulu toplantısında 25 kişilik MYK da belirlendi.

Cuma günü kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verecek olan YDP aynı gün basın toplantısı düzenleyecek.

ARIKLI “TÜRKİYE'YE ANAVATANIM DİYEN, KKTC’YE İNANAN HERKESE KAPILARIMIZ AÇIK”

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı toplantıda yaptığı konuşmada, partilerinin iki ana prensibi olduğunu belirterek; “Türkiye'ye Anavatanım diyen ve KKTC’ye inanan herkese kapılarımız  açık” dedi.

Arıklı, YDP kurulacağının duyulduğu andan itibaren bazı çevreler tarafından hedef haline getirildiği ve partiye bölücü damgası vurulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Arıklı şunları ifade etti:

"Biz KKTC kimliği taşıyan herkesi Allahın kutsal bir emaneti olarak kabul ediyor, 1974’den sonra buraya gelip burayı vatan tutan insanları doğum yerlerinden dolayı ayrımcılığa tabi tutmayı ırkçı bir tavır olarak görüyoruz. Irkçılığı ortadan kaldırmak için yola çıkanları bölücülükle suçlamak aşağılık bir tavırdır. 42 yıldır bu topraklarda yaşayan insanları siyasi parti kurmaktan men edecek bir yasa mı var. Aramızda birçok Kıbrıs kökenli kurucumuz var. Olmasaydı ne fark ederdi. Türkiye kökenli vatandaşların kimlik kartları, siyasi parti kurma konusunda yetersiz mi? Bu insanlar, sadece seçme hakkına sahip olup, seçilme ve devleti yönetme hakkından mahrum mu olmalı bazılarına göre."

BÜYÜKYILMAZ: “YDP’NİN SİYASET VE DEVLETİ YÖNETMEYE TALİP OLMASI BAZI KESİMLERİ RAHATSIZ ETTİ”

YDP Genel Sekreterliği’ne seçilen Turan Büyükyılmaz ise devletin imkanlarından mahrum bırakılan ve tarım işgücü olarak görülmeye devam eden bir kesimin siyaset ve devleti yönetmeye talip olmasının bazı kesimleri rahatsız ettiğini savunarak, eski alışkanlıkla parti kurucularının çeşitli vaat veya tehditlerle ikna edilmeye çalışıldığını söyledi.

"Biz bu devlet ve 42 yıllık kazanımlarımıza sahip çıkıyoruz. Devleti yanlış yöneten ve halkı canından bezdiren beceriksiz politikacılardan hesap sormaya geliyoruz. Hiç bir güç bu partiyi engelleyemeyecek" dedi.