Ülkedeki yürüyüş parkurlarının temizliğinin, bakımının ve onarımının özel şirketler tarafından yapılacağı ve çalışmaların gönüllük esasıyla yürütüleceği kaydedildi.

Turizm Bakanlığı, 5 yıllık uygulama konusunda açıklama yaparak, 1’i otel olmak üzere toplam 4 işletmenin temsilcisiyle protokol imzaladığını duyurdu.

Protokole imza koyan Erdal & Co, Cratos Premium Otel, Akmina Travel Club ve Lapta Holiday Club “ilk gönüllüler” olarak açıklandı.

“KORMACİT’TEN DİPKARPAZ’A KADAR...”

Turizm Bakanı Sucuoğlu konuyla ilgili değerlendirmesinde “Kormacit’ten Dipkarpaz’a kadar olan bölge 250 kilometrelik yürüyüş parkuru var. Parkurları şirketler, şahıslar veya aileler sahiplenecek” dedi.

“ESKİ ESRELERİ BELLİ SÜRELERLE BELEDİYELERE DEVRETME PLANIMIZ VAR”

Yürüyüş parkurlarının köy içinde bitmesi için de çalışmalar olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, atıl durumdaki eski eserleri belli süreliğine sınırları dahilindeki belediyelere devretme planları olduğunu açıkladı.

Faiz Sucuoğlu, “Belediyelerle protokoller imzalayarak tarihi eslerin bakımı, onarımı ve çevre temizliğini sağlamak için girişimde bulunacağız” dedi.

Hedefin her parkurun bir köyün içinde bitmesini sağlamak olduğunu kaydeden Faiz Sucuoğlu, “Yürüyüşe çıkanların köylerde bir şeyler yiyip içmeleri, hatta konaklamaları da mümkün olacak. Turistler köylerle ve halka buluşturulacak” dedi.

Bu uygulamanın hem turistleri memnun edeceğini, hem de ekonomiye de katkı sağlayacağına işaret eden Turizm Bakanı Sucuoğlu, “Parkurdaki molalarda köy insanıyla bir araya gelen turist, yerel ürünleri de tadar, keşfeder. Bu işin güzelliği budur. Avrupa sınırlarında keşfedilmemiş tek yer Kuzey Kıbrıs’tır” ifadesine yer verdi.