Yazılı açıklama yapan Atlı, Kıbrıs’ın kuzeyindeki tüm köylerde asimilasyon değil kültürel zenginlik, terk edilmişlik değil yaşam olmasını diledi.
“Protokol, bayrak tartışmaları yerine olması gereken bu modelleri ada geneline nasıl yayacağımızdır” diyen Atlı, adada Kıbrıslıtürk, Kıbrıslırum, Maronit, Ermeni ve tüm azınlıkların umutla ve güvende yasayabilecekleri bir kültürün gelişmesiyle, bu karanlık günlerin de geride kalacağına inanç belirtti.

“Sadece teşekkürü değil alkışı da hak ediyor”
Zengin iş insanlarının ya da büyük ekonomik gücü olan çevrelerin, ülkeye bir okul binası hediye ettiklerinde teşekkürle karşılandığına dikkat çeken Atlı, kendi kimliğini dayatma değil var olan bir kimliğe saygıyla, onun onurunu koruyan bir yaklaşım göstererek yapılan her katkının ise alkışlanması gerektiğini kaydetti.
Atlı, “Kormakitis Dayanışma Merkezi, diller ve gelenekler, doğanın korunması, geri dönüşüm ve organik ürünlerin tarımsal gelişimi dahil olmak üzere çok çeşitli programlar ve öğrenme fırsatları sunmayı amaçlıyor ve aynı zamanda hem Kıbrıs’ta hem de ötesinde çok kültürlülüğü teşvik eden etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bunlar son derece kıymetli hedefler. Katkısı olanlara teşekkür ediyor ve onları alkışlıyorum” dedi.