Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, bünyesindeki Milli Kütüphane ve tüm halk kütüphanelerinde düzenlediği çeşitli etkinliklerle 53. Kütüphane Haftası’nı kutladı.

Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, İskele, Akdoğan, Mehmetçik ve Yenierenköy Halk Kütüphanelerinde yer alan çeşitli etkinliklerle kütüphaneler, çocuk ve yetişkin okurların uğrak yeri oldu.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyeti ile eş zamanlı olarak 27 Mart - 2 Nisan arasında kutlanan 53. Kütüphane Haftası boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle, çocukların ve bireylerin okuma ile kütüphane kullanma alışkanlıklarının artırılması hedeflendi.

Hafta boyunca Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren tüm kütüphanelerde çocuklara yönelik şenlikler, masal anlatma etkinlikleri ve kukla tiyatrosu gösterimleri yapılırken yetişkin okurlar içinse ülke şair ve yazarlarından Ahmet Tolgay, Hasan Çakmak, Kemal Behcet Caymaz, Mehmet Kansu, Orkun Bozkurt, Osman Güvenir, Özlem Çatal Eserer, Sanem Koç, Serkan Sürek ve Suzan Polat ile söyleşi ve imza günleri düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerde Karikatürist Mustafa Tozakı ve Serhan Gazioğlu da arzu edenlerin karikatürlerini çizdi.

EN ÇOK OKUYANLARA HEDİYE VE BELGE

53. Kütüphane Haftası boyunca okurları takdir etmek adına Lefkoşa Milli Kütüphane ve tüm halk kütüphanelerini en çok kullanan ve en çok okuyan yetişkin ve çocuklara hediyeler ve teşekkür belgeleri verildi. Milli Kütüphane’yi en çok kullanan yetişkinler Nazime Bozok, Meryem Koze, Yücel Hatay; kütüphaneyi en çok kullanan çocuk okurlar ise Meryem Besle, Adahan Duman, Nail Gürmen, Deniz Uğurluay, Mehmetali Kürdü ve Heyecan Atak oldu.

Okul arkadaşlarına örnek olması amacıyla kütüphaneleri en çok kullanan çocuk okurların hediye ve teşekkür belgeleri okullarında takdim edildi. 

Yıl boyunca halk kütüphanelerini en çok kullanıp en çok okuyan çocuk ve yetişkinler ile kullandıkları kütüphanelerin isimleri ise şöyle sıralandı: 

“Değirmenlik Halk Kütüphanesi; Sedef Sönmeztürk, Yezda Kaçar, Melek Saltık, Asya Saltık, Girne Halk Kütüphanesi; Ebru Fettah, Mehmet Baran, Enise Püsküllü, Ceren Demirci, Aleyna Pakin, Fatma Korcan, Mehmet Özateş, Gökçen Buba, Erenköy Halk Kütüphanesi; Cemaliye Pekri, Ogan Tulga, Özel Güvenir, Gülten Güvenir, Nazlı Tulga, Sevim Yıldız, Melek Duygu, Akdoğan Halk Kütüphanesi; Ersin Göksan, Açelya Kuyucu, Cemile Ünveren, Adnan Tekakpınar, Şermin Çakar, Gökçe Erden, İskele Halk Kütüphanesi; Müsteyde Yıldırım, Günay Osum, Tanya Uluel, Bahar Canbulut, Dilan Bulut, Nağme Özbalıkçı, Taha Çelik, Melisa Kanlı, Mehmetçik Halk Kütüphanesi; Cemile Sürmen, Sultan Altundağ, Birsen Doğaner, Tezgül Canalp, Tezer Sözalp, Enis Kara, Bengü Berra Özkünüş, Arda Kılıç, Mehmet Duran, Mağusa Halk Kütüphanesi; Gazi Yücel, Lavin Gürmenoğlu, Ecem Sarı, Selim Elmalı, İlkay Tokyay, Esin Enin, Songül Elmalı ve Güzelyurt Halk Kütüphanesi; Fadime Şitil, Figen Akbayır, Elif Yıldız, Seval Ağırbaş, Göksu Darıcı, Pogen Yaşir, Seval Ağırbaş, Naime Nurtak, Furkan Tak, Feray Öneren, Sibel Özister, Senanur Özçelebi.”

1491395449.jpg

1491395450.jpg

1491395451.jpg

1491395453.jpg